HTML

biobalaton

Friss topikok

Akiket ajánlunk olvasásra

Építő jellegű kritika rögtön az első napon- Velvet

2014.06.24. 16:34 fekete-barany.blog.hu

http://velvet.hu/blogok/balaton/2014/06/24/malackrumpli/

A legvidámabb barakk (most ez jó hír vagy sem?)

Első nap, előtte fekvés késő éjjel, ideges forgolódás, kelés hajnalban, rohanás, új év, új csapat, új külső, új tulajdonostárs.....de a régi elvárások, sőt! Még annál is több mivel tavaly nagy volt a hype, azaz magas fokon pörögtünk, mindenki rólunk beszélt (toltak minket rendesen, talán egy kicsit túl is) és a végén már mindenki nagyon nagy elvárásokkal érkezett, amelyet már igen nehezen tudtunk csak teljesíteni (miért nincs fehér abrosz, stb.).

Szóval itt az új szezon, rögtön első nap teltház délben, teltház este, 90%-ban törzsvendégek, jönnek, örülnek, hogy kinyitottunk, mindenki követte sorsunkat facebook-on és a blogokon, sokan jelezték is, hogy szívesen segítenének ebben-abban, csak nyissunk már ki végre! Végre tehát kinyitottunk, rögtön dzsihád van, sok vendég, kialakulatlan állapotok, néhány gép nem működik, elmegy az áram, de a végtelenül profi séf a csapatával ennek ellenére biztos kézzel küldi ki az ételeket.

Én a placcon csak üdvözlöm barátainkat, beszélgetek velük. Nem láttuk egymást 9 hónapja, hiszen mi csak innen ismerjük egymást, csak itt tudjuk egymásról, hogy fontosak vagyunk egymásnak. A tulaj "barátai" tehát a vendégek, azok akik évi 2-3 hónapig életben tartják lelkesedéssel a projektet. Tudom nem vagyok több mint egy 2-3 hónapra való jó ismerős, és ez így van rendjén. Mindezt azért írom, mert nem szeretném, hogy mások akik hozzánk jönnek "outsider"-nek éreznék magukat. A mai barátaink tavaly ilyenkor azt sem tudták, hogy a világon vagyunk, ma pedig örömmel jönnek mert tudják, hogy jó a hely hangulata, amit lelkesedésünk és a (jót) tenni akarásunk tölt meg.

Szóval kedves velvet, gyertek máskor is, és kérlek legyetek a barátaink.

Íztelen volt a szörp, túl édes volt a sütemény? Kérlek bocsássátok meg nekünk, így az első napon biztosan sokat hibáztunk.

Legközelebb pedig ha valami nem ízlik, kérlek jelezzétek nekünk, hadd hozzuk helyre és ha nem megy akkor életbe lép az a mondás miszerint: nálunk csak az elégedett vendég fizet! 

 

 

10 komment

Címkék: Balatonfüred malackrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://biobalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr836410553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma chi è questo Joker? 2014.06.28. 22:14:05

Kezeljétek okosan, nem szabad megsértődni, hanem meg kell fontolni minden kritikát!

A "kérlek jelezzétek nekünk"-re: nem minden vendég szeret a helyszínen reklamálni, ha nem elégedett valamivel. Ez eléggé személyiségfüggő.

Ma chi è questo Joker? 2014.06.28. 22:22:23

Most láttam, hogy a facebook-on több kommentelő kétségbe vonta a kritika építő voltát, és kb. arra biztat titeket, hogy ignoráljátok őket.

Szerintem ez nem jó hozzáállás, ne hallgassatok rájuk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.06.29. 20:27:41

@Ma chi è questo Joker?: Hát pedig egy ennyire felfuvalkodott posztot én is inkább ignorálnék. Talán a hibát nem is a Malackrumplinál kéne keresni?
Képzeld, pont akkor jártam én is ott, amikor te(ti). Első alkalommal, így én sem voltam beavatott barát. Valahogy mégis sikerült a hangulatot és az ételeket elkapni, megszeretni, a gazdával beszélgetni, a pincérrel megvitatni az ételeket.
Ami a velőt illeti, nekem még kicsit sok is volt a kenyérszelet és nekem egyáltalán nem volt savanyú! Dehát izlések és pofonok ...
A posztotokat nem tartom építő kritikának, pláne, hogy azt nem is lehet kommentelni. Talán vegyetek vissza az arcotokból egy kicsit?
Bocs, ha nem értesz velem egyet, de nekem EZ a véleményem.

fekete-barany.blog.hu 2014.06.29. 21:16:00

Sziasztok,

A kommentekre most már reagálnom kell. Ez a szép új világ, amiben a blogokon, facebookon, trip advisor-on (stb.) mindenki elmondhatja a véleményét már ki lehet lépni a hagyományos média felületekről. Már nem csak az lehet az igaz amit az újság ír, amit a TV mond. A mi példánk sokszor igazolja, hogy vendégeink (amint mondtam barátaink) sokszor ajánlanak bennünket, ha bajba kerülünk sokszor kelnek védelmünkre. Nekem tetszik ez az új világ, ha megszolgáljuk a bizalmat akkor a kommentekből, ajánlásokból úgyis kiderül az igazság.
Szóval köszönjük nektek a bizalmat, azt remélem még sokszor lehetünk vendéglátóitok.
DE!
A Velvetes lányok is véleményt formáltak. Az ő véleményük is számít, és nem lehet nem törödni vele, nem lehet hátsó okokat és rosszindulatot keresni benne. Lehet, hogy tényleg kevés volt a szörp és túl édes volt a sütemény. Önmagunkba kell néznünk és azt keresni, hogyan tudjuk a hibáinkat javítani.
Emellett bátorítunk továbbra is mindenkit, hogy mondja el a véleményét, ha rossz akkor azért, hogy segítsen, ha jó akkor azért, hogy támogasson bennünket. Kiváncsiak vagyunk rátok, ezért kérjük ajánljatok bennünket trip advisor-on, foursquare-en, facebookon.

Köszönjük!!!

Remélem hamarosan találkozunk

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2014.06.29. 22:47:44

Az első nap ilyen, majd belejöttök, meglesz az idei évi rutin is és nem lesz gond. A rólatok megjelent írásokat, kritikákat fontos elolvasni, mert jobb úgy dolgozni, hogy tudod, hogy mik a visszajelzések. Sok ember különböző véleményeket fog írni rólatok, de ne ez alapján akarjátok az éttermet vezetni és csinálni. Az írásaitok alapján az jött le, hogy tudjátok, hogy mit akartok, de az, hogy ez az embereknek is úgy átjöjjön, mint nektek idő kell. Tartsatok ki az elképzelésetek mellett és alapvetően saját magatoknak akarjatok megfelelni. Ha ti elégedettek lesztek, akkor a vendégeitek is.
Sok sikert, örömöt, kitartást és persze jó munkát kívánok a nyárra! :)

fekete-barany.blog.hu 2014.06.30. 07:52:18

@jEnci: Mindig örülök, ha látom olvasol bennünket. Mi is drukkolunk neked Üdv Tamás

Ma chi è questo Joker? 2014.07.03. 12:28:50

@Andrass9: Kár, hogy nem fogtad fel a kommentemet.
Semmi közöm a velvetes cikkhez, nem jártam aznap a Malackrumpliban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.07. 07:37:36

@Ma chi è questo Joker?: Bocsánat, tényleg félreértettem a kommentedet. Mentségemül szóljon, hogy nagyon felhúzott a velvetes poszt...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.10. 09:44:27

Ma megjelent egy cikk a Velveten "Megtaláltuk a Balaton legjobb hamburgerét" címmel, amit első ovasatra paródia. Második olvasatra viszont halál komoly.
Ezek az emberek mondanak kritikát????
velvet.hu/blogok/balaton/2014/07/09/megtalaltuk_a_balaton_legjobb_hamburgeret/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.07.12. 18:28:21

Ezt is olvassátok, ha valamiennyire objektív kritikára is kiváncsiak vagytok:
blogkocsma.blog.hu/2014/07/11/a_malackrumpli_iden_is_megnyitotta_kapuit
süti beállítások módosítása