Malac - mert hiszünk abban, hogy érdemes az igazi kistermelői malac hússal foglalkozni, érdemes ebből a csodálatos húsból jó ételeket készíteni. Annyit elárulhatok, hogy pl. egy fiatal, nem túl súlyos, tisztességesen takarmányozott mangalica húsa vetekszik a most nagyon divatos, a világ túlfeléről jövő sztár húsokkal. Meg annyit még, hogy amit eddig gondoltatok a disznó húsról, nos, azt nyugodtan felejtsétek el.
Krumpli - mert rájöttünk arra, hogy a burgonya, amit az elmúlt évtizedekben nap mint nap ettünk, nos azt már nem is szabadna annak hívni. Hol vannak azok az ízek, amiket még nagyanyáink napi rendszerességgel belevarázsoltak a tányérjainkba? Elvette tőlünk a nagyüzemi termelés, lett helyette egy üres, íztelen valami.
Hiszünk a kézműves bio burgonyában, hiszünk a Keszthelyi fajtákban, hiszünk a bio termelésben. Nem mellesleg saját magunk termeljük a bio burgonyát, úgyhogy tudjuk mit beszélünk.
GOOD FOOD - NO DESIGN!!!
Azt mondják sokan, hogy a jó éttermekhez elsősorban jó alapanyag beszerzési lehetőség kell. Mi ezt megfordítottuk, van a piacon rengeteg kiváló alapanyagunk, VIGYÜK KI AZ EMBEREK ELÉ ÉS KÓSTOLTASSUK MEG VELÜK!!
Ezért jött létre a Malackrumpli bisztró. Az átépítés során pedig a rendelkezésre álló forrásokból nem egy szép éttermet, hanem egy jól felszerelt konyhát hoztunk létre. Azaz nem a külsőségekre költöttünk, hanem arra, hogy a konyha olyan legyen amilyennek lennie kell.
Tehát Malackrumpli bisztró- Van itt minden abból ami éppen terem. Nincs étlap, nincsenek állandó ételek, a napi menü (kb. 15 féle étel) egy egyszerű papírlapra van kinyomtatva és egy táblára van krétával felírva. A koncepció szerint friss, idényjellegű, kistermelői alapanyagokból készül az, amit éppen jónak tartunk. Kicsit pontosabban megfogalmazva egy magasszintű, de egyszerű bisztrókonyhát hoztunk létre, amelynek alapja a kiváló és friss alapanyag.
Reggeltől (9 óra!!) délutánig a most divatos street -food vonalat követjük, de ha valakinek kedve van beülni a teraszra és rendes ebédet elfogyasztani, nos azt is megoldjuk. Este 17-től 24-ig viszont pörög a vacsoráztatás, hideg vagy meleg levesek, hideg előételek, húsok-halak, kézzel készített házi tészták, kiváló és óriási desszertek...
Annyit tudok az elmúlt hetekről elmondani, hogy nagy részben törzsvendégek járnak hozzánk... és ez a legjobb visszajelzése a munkánknak.
A tegnapi menüből: Bio harcsa roston, fokhagymás rizottóval, kapros vajmártással és bőrén sült filézett csirkecomb zöldséges bulgur rizottóval