Malackrumpli!!!
Tovább folytatjuk missziónkat az igazi édesvizi Magyar halak fogyasztásának érdekében. Ja, nem is mondtuk? Akkor most mondjuk: Elegünk van a balatoni hekkből. Továbbá a balatoni fogasból ami nem, hogy nem balatoni, de még csak nem is Magyar. A rossz pocsolya ízű tenyésztett halakból.
Be akarjuk bizonyítani, hogy nem kell mindenáron messziről hozott tengeri halakból dolgoznia annak, aki jót akar. És van élet a hekken túl is!!
Szóval bio harcsa, amúr, ponty és busa. Miért bio? Nem őrültünk bele ebbe a bio témába, egyszerűen csak azért kell ezt kihangsúlyozni, mert:
- A vadvizi hal az igazi, de ezt lehetetlen éttermi mennyiségben legálisan beszerezni, egyszerűen nincs!! (most mondjam azt, hogy a Balatoni Halászati zRt. mintaboltjában is hekket sütnek? Természetesen hogyan máshogy, mint frituban!!)
- A boltokban kapható ponty és társai, pocsolya ízű, rossz állagú termékek. Ezért nem eszik a magyar halat, engem is kergettek az asztal körül a rántott busával évekig, de nem sikerült elkapniuk!!
- Ellenben a bio tenyészetből származó hal nyers húsa hófehér, íze nélkülöz minden pocsolya ízt, állaga fantasztikus, bátran ajánlható a messziről érkező ki-tudja-hány-napos tengeri halkülönlegességek helyett.
Ma a vaslapon sült busa filé az legjobb ajánlatunk, tavaszi cékla rizottóval.
Előtte pedig együnk egy balzsamos rukkola salátát